Utrechtse koffiekopjes

Het Domtoren servies is de eerste collectie van BAM Keramiek.

De Utrechtse koffiebekertjes zijn het resultaat van een energieke samenwerking, waarin de dames van BAM Keramiek hun expertise combineren.

Natasja heeft als klassiek pottenbakker veel ambachtskennis waar Lisanne als productontwerper veel van opsteekt. Andersom let zij als productontwerper op de functionaliteit en de details van het uiteindelijke product.

Het resultaat van deze samenwerking is dit porseleinen servies. De Utrechtse Koffiekopjes bestaan uit: een espresso-, koffie-, latte- en theebeker. Maar ook aan Utrechtse eters is gedacht, zo maken we ook een schotel, lunchbord en -bord, schalen in twee verschillende maten en een vaas – wijnkoeler.

Ieder onderdeel van het DOMtoren servies is voorzien van een kobaltblauwe  illustratie van de Utrechtse Domtoren.

Naast de klassieke Delfts blauwe uitvoering hebben we de collectie uitgebreid met  de kleuren zwart, rood, geel en groen. De kleuren rood en geel zijn er ter viering van het jaar van De stijl bijgekomen en de groene uitvoering staat voor onze duurzame productie. Naast dat we alles lokaal hier in Utrecht maken, hergebruiken we onze kleirestanten voor een zo duurzaam mogelijk proces.