Steengoed collectie

Steengoed collectie, hand gedraaid en allemaal uniek.

De Domtoren, ja dat hoort echt bij Utrecht en BAMKeramiek is goed met  klei! Die twee samen, zo is het ooit begonnen: een prachtig ambachtelijke beker van steengoed, wit geglazuurd, waar met oxide een Domtoren op is geschilderd.

Robuuste bekers van steengoed, die op een draaischijf zijn gevormd. Een ambachtelijke techniek die al eeuwenlang bestaat. Iedere beker is uniek doordat deze per stuk van een klompje klei met de hand gevormd worden. Als je goed kijkt zie je een spiraal in de bodem van de beker, dit is een kenmerk van zo’n gedraaide beker.

Ook de rest van de beker is robuust. De bekers worden wit geglazuurd en de Domtoren is er met kobaltoxide op geschilderd, dat is klassiek Delfts blauw maar dan echt Utrechts! De onderkant van de bekers blijft geel-bruin van kleur zodat je ziet dat ze ambachtelijk zijn gemaakt.

De bekers zijn een speciale uitvoering van de Toren collectie bekers en zijn door ons zelf hier in Utrecht gemaakt, van klei tot mokje! Bestellen gaat gemakkelijk op de webshop.